Jobtrein doorkruiste het land

Op 21 april reed de jobtrein voor het tweede jaar op rij door Vlaanderen en Brussel. Om haar 1600 vacatures in 2018 in te vullen, besliste NMBS om naar de sollicitanten toe te rijden. En hoe kan dat beter dan met een eigen trein?

De jobtrein vertrok in Kortrijk en hield halt in 15 stations. De trein telde 7 rijtuigen: één rijtuig per functieprofiel (treinbestuurders, treinbegeleiders, technici, ingenieurs en een waaier aan ondersteunende functies), een sollicitatie- en een cateringrijtuig. De 285 geselecteerde kandidaten gingen aan boord in het rijtuig met de jobs waar ze meer over wilden weten. Wie na een gesprek met de ambassadeurs overtuigd was, kon meteen online solliciteren. Als de kandidaten genoeg info hadden, stapten ze af in het volgende station en kregen ze een gratis ticket naar huis.

Naast de mogelijkheid om met mensen te praten die effectief in het werkveld staan, viel er nog heel wat te beleven op de jobtrein. Zo konden kandidaat-treinbestuurders de stuurpost bezoeken of een rit maken met een treinsimulator, kandidaat-treinbegeleiders konden meedoen aan een job experience game en technici konden in 360° een kijkje nemen in een werkplaats dankzij een Virtual Reality bril.

140 mensen raakten al overtuigd en solliciteerden voor een job. Heb jij ook interesse in een job bij NMBS? Solliciteer nu!