Finale - The Smartest TrainBrain

Op donderdag 28 maart vond voor de 6e keer de finale plaats van de ingenieurswedstrijd “The Smartest Trainbrain.”

In deze wedstrijd dagen ingenieurs van NMBS ingenieursstudenten uit om een oplossing te bedenken voor een reëel probleem. De uitdaging van dit jaar? Bedenk een methode om de perronluifels in het station gemakkelijker te onderhouden. Het station van Leuven diende hierbij als voorbeeld. Dit vraagstuk mocht zowel elektromechanisch als architecturaal opgelost worden.

In het totaal gingen 5 teams de uitdaging aan. Zij stelden hun oplossing voor aan de juryleden in het station van Antwerpen-Centraal. Na de inspanning volgde de ontspanning; een rondleiding in het mooie station en uiteraard de prijsuitreiking.

Uiteindelijk haalde een architecturale oplossing het. Eva & Annelies, studentes ingenieur-architect aan KU Leuven, stellen een extensief groendak voor. Dit idee kon onze juryleden enorm bekoren. Zo’n groendak is namelijk onderhoudsarm; manuele reiniging van het glas is dus niet meer nodig. Bovendien past het perfect in de ecologische en duurzame visie van NMBS. Beide dames gingen naar huis met een 2-in-1 computer. Proficiat!