500e aanwerving voor NMBS in 2018

In de eerste jaarhelft van 2018 wierf NMBS al heel wat nieuwe collega’s aan. Zowel voor haar depots, werkplaatsen als centrale diensten gaat de zoektocht naar talent onverminderd verder. Maak kennis met Hans: hij werd als 500e nieuwe werknemer aangeworven in een technische functie.

Hans is aan de slag als bankwerker-mecanicien in de Centrale Werkplaats van Mechelen. “Ik heb 15 jaar in een fabriek gewerkt. Een ex-collega sprak me aan over zijn nieuwe job bij NMBS. Zo is de bal aan het rollen gegaan en besloot ik om zelf ook te solliciteren.”

Samen met zijn collega’s maakt Hans deel uit van een opstartende ploeg binnen de remwerf. Ze verzorgen de revisie van de frontkoppeling van de Desiro-treinen. Deze frontkoppeling is essentieel, ze zorgt er namelijk voor dat verschillende treinstellen aan elkaar gehangen kunnen worden. De Desiro’s rijden sinds 2012 op het spoor en worden binnenkort voor hun eerste grote onderhoud verwacht. Belangrijke kwaliteiten van technici zijn: initiatief nemen, inventief zijn, ordelijk kunnen werken en steeds oog hebben voor de veiligheid.

“De voordelen en werkzekerheid die NMBS biedt, waren voor mij belangrijk. Daarnaast is de sfeer onder de collega’s aangenaam en word ik continu begeleid door mijn ervaren collega’s. Na mijn opleiding heb ik ook de mogelijkheid om door te groeien.”

Heb je zin om zelf ook aan de slag te gaan bij NMBS? Solliciteer dan nu!