Technicus

Als technicus bij de Spoorwegen vervul jij een sleutelrol om ons doel te bereiken: het continu verbeteren van de veiligheid en de regelmaat van het treinverkeer. Onze teams van technici staan dagelijks in voor het herstellen, aanleggen, controleren, onderhouden, … van de spoorinfrastructuur en treinen.

Bij de Spoorwegen vind je zeker een job die bij jou past. Bankwerker, elektricien, elektronicus, technicus-mecanicien, elektromecanicien, … We bieden technische jobs aan voor uiteenlopende profielen met een technisch diploma of een technische achtergrond.

Zou je graag werken aan de seininrichting, sporen of bovenleiding? Neem dan een kijkje naar de technische jobs bij Infrabel.

Sleutel je liever aan treinen? Dan vind je zeker je ding bij NMBS.

Heb je interesse in de job van technicus elektromecanicien bij NMBS, maar moeten je technische competenties opgefrist worden? Kom dan snel meer te weten over de vooropleiding van VDAB en word technicus elektromecanicien.   

Ontdek de job van technicus in 360°! In dit filmpje kan je rondkijken in een werkplaats en zo de werkomgeving van een technicus bij NMBS ontdekken.

Waarom kiezen voor de spoorwegen?

  • Afwisselend werk in een aangename sfeer.
  • Een unieke werkomgeving: treinen moeten 7 dagen op 7 rijden. Je hebt een enorme impact op de maatschappij.
  • Een gevarieerd takenpakket in een technologische sector met stabiele perspectieven.
  • Je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen: regelmatig volg je opleidingen om te werken met de nieuwste systemen, programma’s en machines.
  • Diverse doorgroeimogelijkheden.
  • Een aantrekkelijk loonpakket met verschillende aanvullende voordelen.
  • Een goede balans tussen werk- en privéleven.

Wil jij deel uitmaken van onze teams van technici, die elke dag opnieuw alles in het werk stellen om het treinverkeer veilig en vlot te laten verlopen? Solliciteer nu!

NMBS is de belangrijkste spoorweguitbater in België. Ze doet reizigerstreinen rijden, onderhoudt en vernieuwt treinmaterieel en is verantwoordelijk voor de stationsinfrastructuur.

Meer info